Du er her: Forsiden / Aktuelt / Internasjonalt

Internasjonalt

Vi overvåker media og presenterer nyhetsstoff om alternativ behandling også fra andre steder enn vårt eget nettsted. Under finner du nyheter og andre saker om feltet alternativ behandling fra verden forøvrig. Disse nyhetene favner også aktuelle enkeltstudier, og må ikke forveksles med hva som er forskningsstatus på effekt og sikkerhet. Dette finner du i våre faktabeskrivelser av alternative behandlingsformer og behandlingsprodukter.

Foto: iStockphoto

Ny studie: Forskere i Australia har gitt spedbarn fiskeolje daglig fra fødsel til 6-månedersalder. Ved 5-årsalderen viste både jenter og gutter i studien å ha mindre livvidde enn i barna i kontrollgruppen. Guttene viste seg i tillegg å ha mindre sirkulerende insulin og mindre motstand mot insulin i kroppen enn jentene og barna i kontrollgruppen. Funnene har betydning for fremtidig helse, med tanke på henholdsvis hjerte og utvikling av diabetes 2. Det trengs mer forskning for å kunne si noe sikkert om eventuell effekt av fiskeoljen. Det er knyttet spenning til hva forskerne vil finne når barna når tiårsalder, og om hvorvidt tilskudd av fiskeolje i spedbarnsalder kan vise seg å ha relevans for helse i voksen alder. Studien er omtalt på det amerikanske helsenettstedet MedicineNet.com.
26.06.2018 - Gå til MedicineNet
Ny forskning: I håp om å øke sjansen for å bli gravid og bære fram barn, velger noen kvinner å benytte akupunktur ved siden av fertilitetsbehandling (IVF). Forskere ved Western Sydney University i Australia har nylig gjennomført en enkeltblindet randomisert studie, hvor kvinner som gjennomgikk IVF, fikk enten reell akupunktur eller narreakupunktur. Resultatene viste at fødselsratene for de to gruppene var tilnærmet like, og forskerne konkluderer med at akupunktur i kombinasjon med IVF ikke øker sjansene for å bære fram barn. Studien er publisert i The Journal of American Medical Association og omtalt på det amerikanske helsenettstedet WebMD.
16.05.2018 - Gå til WebMD
BBC melder at Royal London Hospital for Integrated Medicine nå ikke lenger kan bruke statlige midler på homøopatiske midler til sine pasienter.
23.03.2018 - Gå til BBC News
Forskningsnytt: Mange tidligere kreftpasienter sliter med utmattelse og søvnproblemer. En liten studie utført ved et universitet i Chicago har funnet at tidligere kreftpasienter kan se ut til å oppnå bedre søvn både i lengde og kvalitet, ved hjelp av daglig lysterapi med hvitt lys. Studien er publisert i «Journal of Clinical Sleep Medicine» og omtalt av helsenettstedet Reuters Health.
01.02.2018 - Gå til Reuters Health
Ny forskning på epilepsi: Rundt 20% av barn med epilepsi opplever at medisiner gir liten eller ingen effekt mot anfall. Noen av disse kan ha overraskende god hjelp av spesialdiett viser to nye studier presentert ved American Epilepsy Society meeting i Washington D.C. Helsenettstedet WebMD har skrevet om studiene.
11.12.2017 - Gå til WebMD
Ny studie: Forskere ved Harvard Medical School har sett på overlevelse ved tykktarmskreft og funnet at et fiberrikt kosthold i sykdomsforløpet kan redusere risikoen for å dø av diagnosen med nesten 25%. Studien omtales på det amerikanske helsenettstedet WebMD.
07.11.2017 - Gå til WebMD
Forskningsnytt: Barn og unge med MS har oftere perioder med forverring eller tilbakefall av sykdommen enn voksne. En studie utført av forskere ved universitetet i California antyder at et kosthold med mye mettet fett kan ytterligere øke risikoen for slike tilbakefall. Det amerikanske helsenettstedet MedlinePlus har sett nærmere på denne studien.
19.10.2017 - Gå til MedlinePlus
Tranebær er et av de mest kjente naturpreparatene som blir brukt for å forebygge urinveisinfeksjoner. Natural Medicines har sett på forskningen, og den nyeste oppsummeringen konkluderer med at for noen mennesker kan inntak av tranebær redusere risikoen for urinveisinfeksjon med opptil 38%. Les hele oppsummeringen her.
10.10.2017 - Gå til Natural Medicines
Svært mange har en oppfatning av at kokosolje er en sunn type fett. Det er dessverre en misforståelse. Kokosolje inneholder mer mettet fett enn de fleste andre typer fett vi inntar, inkludert animalsk fett og smør. Dermed kan kokosolje bidra til å øke kolesterol i stedefor å senke det. I følge Natural Medicines kan man redusere risikoen for å få hjerte- og karsykdommer med 25%, dersom man erstatter det mettede fettet i kostholdet med flerumettet fett (eks saflorolje eller solsikkeolje) eller enumettet fett (eks olivenolje).
10.10.2017 - Gå til Natural Medicines
Vendelrot, også kjent som valerian root, er roten fra planten vendel. Den hevdes å ha mildt beroligende effekt som kan hjelpe mot blant annet angst og søvnproblemer. En ny kunnskapsoppsummering, basert på 16 ulike studier av vendel, antyder at bruk av vendel kan gi bedre søvnkvalitet. Studiene er imidlertid svake og utilstrekkelige, og det trengs mer forskning for å kunne trekke ut en entydig konklusjon.