Du er her: Forsiden / Aktuelt / Internasjonalt

Internasjonalt

Vi overvåker media og presenterer nyhetsstoff om alternativ behandling også fra andre steder enn vårt eget nettsted. Under finner du nyheter og andre saker om feltet alternativ behandling fra verden forøvrig. Disse nyhetene favner også aktuelle enkeltstudier, og må ikke forveksles med hva som er forskningsstatus på effekt og sikkerhet. Dette finner du i våre faktabeskrivelser av alternative behandlingsformer og behandlingsprodukter.

Foto: iStockphoto

Det kan være en sammenheng mellom kaffedrikking og overlevelse hos pasienter med endetarmskreft, ifølge en studie fra Dana-Farber Cancer Institute. Over 1000 pasienter svarte i denne studien på spørsmål om kostholdsvaner mens de ble behandlet for endetarmskreft og igjen ett år etter behandling. Studien fant at pasientene som drakk fire eller flere kopper koffeinholdig kaffe per dag, hadde 42 prosent lavere sjanse for at kreften kom tilbake. Lederen av studien vil allikevel ikke komme med anbefalinger og sier at resultatene først må bekreftes ved hjelp av flere studier.
18.08.2015 - Gå til Science Newsline
Å lytte til musikk kan gjøre tiden etter operasjoner lettere, ifølge en ny kunnskapsoppsummering. Oppsummeringen konkluderer med at det å lytte til musikk før, under og etter operasjon, demper smerter og gjøre pasienter roligere. Pasienter som lyttet til musikk trengte også mindre smertestillende medikamenter.
13.08.2015 - Gå til The Lancet
C-vitamin i mat ser ut til å redusere risikoen for hjerte-karsykdom og tidlig død, ifølge ny studie. Studien, som er en befolkningsstudie uført av Universitetet i København, viste at de som spiste mest frukt og grønnsaker hadde 15% lavere risiko for å utvikle hjerte-og karsykdom og 20% lavere risiko for å dø tidlig, sammenlignet med de som sjelden spiste frukt og grønnsaker. Forskerne knytter denne forskjellen til at de som spiste mest frukt og grønnsaker hadde høyere nivåer av C-vitamin i blodet, enn de som sjelden spiste frukt og grønt.
07.08.2015 - Gå til Science Newsline
Tilskudd av D-vitamin gir ikke kvinner over overgangsalder sterkere bein, ifølge ny studie.Verken beintetthet, muskelmasse eller evnen til å bevege seg økes, uansett hvilken dose man bruker, skriver forskerne.
07.08.2015 - Gå til Medline Plus
Tidligere studier viste at det å spise ekstrakt av grønn te beskyttet huden mot UV-stråler. Ny studie tilbakeviser dette.
06.08.2015 - Gå til Natural Medicines
Johannesurt, som brukes som en alternativ behandling av milde og moderate depresjoner, har samme type bivirkninger som legemidlet fluoxetin. Begge midler kan gi forårsake angst, svimmelhet, kvalme, panikkanfall og øke blodtrykket, ifølge en ny studie.
05.08.2015 - Gå til Natural Medicines
Ifølge VG er matintoleranse blitt den nye folkesykdommen. Tusenvis av nordmenn feiltolker ubehag som intoleranse og lar seg blodteste. Ifølge eksperter blir mange feildiagnostisert og ender med total omlegging av kostholdet. Professor og direktør ved NAFKAM,Vinjar Fønnebø, og fagdirektør i Legemiddelverket Steinar Madsen, er enige om at testen er ubrukelig.
02.07.2015 - Gå til VG.no
Grunnen til dette er funn i en større studie av over 100.000 amerikanere fulgt over 25 år. Studien viser at de som jevnlig inntar et glass appelsinjuice eller litt frisk grapefrukt hver morgen mulig kan ha en økt risiko for den minst vanlige, men mest dødelige formen for hudkreft, sammenlignet med de som avstår fra disse matvarene. Forskerne opplyser imidlertid at dette ikke er nok bevis for at sitrus forårsaker hudkreft, men forklarer sammenhengen med at visse innholdsstoffer i sitrus gjør huden mer følsom for overdreven soling. Resultatene er ifølge forskerne spennende, men funnene må bekreftes i flere studier før det eventuelt oppfordres til endring av kostholdet.
01.07.2015 - Gå til MedicineNet
Mange trener aktivt for å forebygge sykdommer og for å komme i bedre form. Nå antydes det i ny australsk studie at personer som utsetter seg for ekstreme utholdenhetsøvelser over lengre tid uten tilstrekkelig trening på forhånd, i verste fall kan risikere at tarmbakterier lekker over i blodet. Uten tidsnok diagnostisering og behandling kan slik blodforgiftning være dødelig.
24.06.2015 - Gå til MedicineNet.com
Dette kommer fram i en nylig publisert studie ved Universitetet i Mississippi. Personer over 65 år har, ifølge denne studien, store fordeler av flere økter fysisk aktivitet med lav intensitet. Dette inkluderte aktiviteter som gåing, langsom dans, husarbeid og bordtennis. Forskerne fant ut at de som utførte lettere aktivitet i 300 minutter pr.uke hadde mindre kroppsfett, smalere midje, bedre insulinnivå og lavere risiko for kronisk sykdom enn sine mindre aktive jevnaldrende.
23.06.2015 - Gå til MedicineNet.com