Du er her: Forsiden / Aktuelt / NIFAB / NAFKAM deltar på Pasientsikkerhetskonferansen 2016

Trygge pasienter er målet for pasientsikkerhetskonferansen som holdes i Tromsø i høst. Illustrasjonsfoto: Colourbox

NAFKAM deltar på Pasientsikkerhetskonferansen 2016

Informasjonskapsler er ikke tilgjengelig i din nettleser. NIFAB.no vil ikke huske innstillingen fra side til side.
  • twitter logo
  • facebook logo
  • printer

Helsedirektoratets nasjonale pasientsikkerhetskonferanse arrangeres i år i slutten av september, på NAFKAMs hjemmebane - Tromsø. Temaet denne gangen er «En ny pasientrolle – betydning for pasientsikkerheten», og her har NAFKAM fått i oppdrag å bidra med sesjonen «Alternativ behandling og risiko».

Solveig Wiesener, koordinerer pasientsikkerhetsarbeidet ved NAFKAM

Solveig Wiesener, koordinerer pasientsikkerhetsarbeidet ved NAFKAM Foto: Solveig Johansson, NAFKAM

- Vi er glade for å få denne muligheten til å løfte fram pasientsikkerhet ved alternativ behandling på denne viktige arenaen, sier Solveig Wiesener, som er koordinator for pasientsikkerhetsarbeidet ved NAFKAM. –Vi vil ta for oss flere sider ved temaet; fra juridisk regulering, den aktive pasienten, direkte og indirekte risiko, forskjeller i risikoforståelse, demente pasienters bruk av naturmidler, til hva NAFKAM selv gjør på dette området.

- Det blir stadig viktigere for helsepersonell å ha kunnskap om pasienters bruk av alternativ behandling, om deres risikoforståelse og om hvordan man kan ha en effektiv dialog med pasienten om dette temaet. Fire av ti nordmenn bruker alternativ behandling og antallet terapier på markedet vokser år for år, sier Wiesener videre.

Pasientsikkerhetsonferansen er myntet på helsepersonell og beslutningstakere i helsevesenet. Les mer på Helsedirektoratets egne sider om konferansen.

Torsdag, 2. juni 2016