Du er her: Forsiden / Aktuelt / Skandinaviske

Skandinaviske

Vi overvåker media og presenterer nyhetsstoff om alternativ behandling også fra andre steder enn vårt eget nettsted. Under finner du nyheter og andre saker om feltet alternativ behandling fra media i Norge, Sverige og Danmark. Disse nyhetene favner også aktuelle enkeltstudier, og må ikke forveksles med hva som er forskningsstatus på effekt og sikkerhet. Dette finner du i våre faktabeskrivelser av alternative behandlingsformer og behandlingsprodukter.

Foto: iStockphoto

Fra 1.7.2017 er det kun tillatt å omsette homøopatiske legemidler som er oppført på Legemiddelverkets liste. Fram til samme dato kan samtlige homøopatiske legemidler omsettes med dagens betingelser.
30.03.2017 - Gå til Statens legemiddelverk
Hvorvidt man bør tilskudd av antioksidanter som et tillegg til kreftbehandling, har lenge vært omstridt. Ifølge en ny svensk studie kan tilskudd av antioksidanter se ut til å kunne øke spredningen av føflekkreft (malignt melanom). Forskerne tror dette kan være overførbart også til andre krefttyper.
08.10.2015 - Gå til Dagens medicin
En gjennomgang av 14 internasjonale smertestudier viser at mindfulness kan være til nytte for pasienter med kroniske smerter. Ifølge forskningen ble ikke smerteintensiteten mindre for smertepasienter som bruker mindfulness, men metoden økte livskvaliteten deres.
Undersøkelser har vist at tre typer kosttilskudd av fiskeolje inneholder miljøgifter over grenseverdi. Les nærmere informasjon hos matportalen.no.
29.06.2015 - Gå til matportalen.no
Noen studier har antydet at massasje kan forhindre liggesår. Men ifølge en ny kunnskapsoppsummering i The Cochrane Library, som har vurdert forskningen på området, finnes det ikke studier som er gode nok til å vurdere om behandlingen har effekt eller ikke.
19.06.2015 - Gå til The Cochrane Library
En tablett B-vitamin to ganger om dagen ser ut til å redusere tilbakefall av såkalt ikke-melanom hudkreft med 23 prosent, i følge en australske studie. Hudkreft blir stadig vanligere på verdensbasis. I Australia, hvor studien er gjennomført, får over halvparten av befolkningen hudkreft i løpet av livet.
02.06.2015 - Gå til Dagens Medicin
I markedsføringen av kosttilskuddene More Man og More Woman, hevdes det at produktene vil gjøre deg henholdsvis mer maskulin eller mer feminin. Nå viser analyser Legemiddelverket har gjort, at de to produktene er identiske. - Bløff at de er tilpasset kvinner og menn, sier analyseansvarlig.
26.03.2015 - Gå til Legemiddelverket
Mattilsynet nedla tirsdag 10. februar omsetningsforbud for en stor mengde kosttilskudd som inneholdt langt mer vitaminer og mineraler enn tillatt.
13.02.2015 - Gå til Mattilsynet
Det svenske legemiddelverket har undersøkt kosttilskudd som påstås å forbedre potensen og øke sexlysten, og funnet at mange av dem inneholder bestanddeler av legemidler som kan gi alvorlige bivirkninger.
09.12.2014 - Gå til lakemedelsverket.se
Kvantitative sansetester (KST) er en veletablert metode innenfor smerteforskning og undersøkelser av smertepasienter. NAFKAM skal nå begynne å bruke metoden i forskning på alternativ behandling og smerter.
08.12.2014 - Gå til nafkam.no