Du er her: Forsiden / Aktuelt / Skandinaviske

Skandinaviske

Vi overvåker media og presenterer nyhetsstoff om alternativ behandling også fra andre steder enn vårt eget nettsted. Under finner du nyheter og andre saker om feltet alternativ behandling fra media i Norge, Sverige og Danmark. Disse nyhetene favner også aktuelle enkeltstudier, og må ikke forveksles med hva som er forskningsstatus på effekt og sikkerhet. Dette finner du i våre faktabeskrivelser av alternative behandlingsformer og behandlingsprodukter.

Foto: iStockphoto

En ny norsk studie publisert i Journal of Physiology antyder at store daglige tilskudd av vitamin C og E kan gjøre at du får mindre ut av løpetrening.
06.02.2014 - Gå til Journal of Physiology
-Graviditeten er en viktig periode da fosteret er sårbart for ytre påvirkninger. Grunnlaget for alle organene skal dannes i løpet av noen få måneder. I denne perioden bør man derfor ha en spesielt restriktiv holdning til hvilke stoffer man tar – enten det er naturmidler eller legemidler.
06.02.2014 - Gå til ABC Nyheter
Moderne hygiene og medisin har bidratt til høyere levealder betraktelig i Vesten. Men samtidig øker forekomsten av en rekke sykdommer raskt. Kan dette skyldes bedre hygiene?
16.01.2014 - Gå til Forskning.no
Historisk helseundersøkelse gir norske forskere mulighet til å kartlegge, sammenligne og studere betydningen av de fleste kjente årsaker til kronisk sykdom og depresjon i hele Europa.
15.01.2014 - Gå til Forskning.no
Ifølge en ny studie er svaret ja, det ser slik ut.
13.01.2014 - Gå til Forskning.no
De mener vi kaster bort penger på unødvendig kosttilskudd, og sier at maten vi spiser er bra nok. Vitamintilskudd kan i tillegg være helsefarlige, påpeker de.
07.01.2014 - Gå til forskning.no