Du er her: Forsiden / Alternative behandlinger brukt ved kreft / Breuss kreftkur

Breuss kreftkur

Oppdatert 29.08.2017
  • twitter logo
  • facebook logo
  • printer
  • Breuss kreftkur består av en 42-dagers faste kombinert med spesifikke grønnsaksjuicer og tetyper.
  • Det foreligger ikke tilstrekkelig dokumentasjon for å støtte bruk av Breuss kreftkur som kreftbehandling.
  • Kuren anses som risikabel, da pasienter anbefales å ikke følge konvensjonell kreftbehandling mens kuren pågår. I tillegg kan fasten forårsake underernæring.

Kjernen i Breuss kreftkur er et strengt kosthold, som består av en 42-dagers faste kombinert med spesielle typer grønnsaksjuice og te. Det inkluderer anbefalte tillegg som gis for eksempel for å unngå såkalte vannårer. Ifølge Breuss teori krever kreftceller fast føde for å overleve i kroppen.

I forskningen har man ikke tilstrekkelige bevis for at Breuss kreftkur kan ha effekt slik det hevdes. Det foreligger heller ingen pålitelig vitenskapelig dokumentasjon for å støtte den påkrevde handlingsmåten.

Det er betydelig risiko forbundet med Breuss kreftkur. Fasten innebærer en potensiell risiko for generell underernæring. Det alvorligste er likevel risikoen for at pasientene vil avbryte eller velge bort konvensjonell behandling, da Breuss bannlyser slik behandling i kombinasjon med fastekuren.

Det mangler vitenskapelig forskning og dokumentasjon på både eventuelle fordeler og risiko ved å benytte Breuss kreftkur.

Opplysninger om originaldokument:
K Krumwiede, Markus Horneber , CAM-Cancer Consortium.Breuss Cancer Cure [online document]. http://cam-cancer.org/The-Summaries/Dietary-approaches/Breuss-Cancer-Cure. February 8, 2017.

Dette er en oversettelse av sammendraget i vår oppsummering av forskningen på Breuss kreftkur. Fullversjonen av denne, og mange andre artikler om alternativ behandling og kreft, ligger fritt tilgjengelig i vårt spesialbibliotek Cam-Cancer. Oversettelsen er gjort i samarbeid med Kreftforeningen.

Les også:

Oppdatert 29.08.2017