Du er her: Forsiden / Alternative behandlinger brukt ved kreft / Carctol urteblanding

Carctol urteblanding ved kreft

Oppdatert 24.05.2018
  • twitter logo
  • facebook logo
  • printer

Denne artikkelen er produsert i samarbeid med Kreftforeningen som en del av prosjektet «Kreft og kosthold», finansiert av Extrastiftelsen.

Bruk av alternativ behandling kan i noen tilfeller forsinke behandling i helsevesenet, eller forårsake farlige bivirkninger i kombinasjon med konvensjonell kreftbehandling. Dette kan redusere effekten av kreftbehandlingen og føre til alvorlig forverring og død. Kreftpasienter som vurderer bruk av alternativ behandling bør derfor drøfte dette med sin lege.

 

  • Carctol er en urteblanding bestående av åtte urter.
  • Det finnes hverken innledende studier eller kliniske studier på carctol brukt for lindring eller behandling av kreft.
  • Det er uklart om det er trygt å bruke carctol.

Carctol er en urteblanding bestående av åtte urteekstrakter. Blandingen har sitt opphav i ayurvedisk tradisjon i India, og er i dag tilgjengelig i Europa.

Det hevdes at carctol kan kurere kreft. Dette er ikke påvist gjennom forskning, da det ikke er gjennomført noen kontrollerte kliniske studier på urteblandingen.

Mangelen på forskning betyr også at man ikke vet om bruk av urteblandingen er trygt eller ikke.

 

Opplysninger om originaldokumentet:
Katja Boehm, CAM-Cancer Consortium. Carctol [online document]. http://cam-cancer.org/The-Summaries/Herbal-products/Carctol. April 29, 2016.

Dette er en oversettelse av sammendraget i vår oppsummering av forskningen på carctol urteblanding ved kreft. Fullversjonen av denne, og mange andre artikler om alternativ behandling og kreft, ligger fritt tilgjengelig i vårt spesialbibliotek Cam-Cancer.

 

Les også:

Oppdatert 24.05.2018