Dette må på plass for at du kan ta opp et forbrukslån

Forbrukslån
Foto: Stocksnap.io

For at du skal kunne ta opp et forbrukslån, er det noen strenge krav som må oppfylles. Det er mange som ønsker eller har planer om å ta opp slike lån, men for at det skal bli en realitet må noen krav være på plass. På den måten setter man grenser for alle. Disse retningslinjene styrer hvor mye man kan få i lån, når pengene tikker inn på konto og hvordan man kan låne pengene. I denne artikkelen har vi samlet sammen fire viktige punkter som er alfa og omega for alle som planlegger å ta opp et forbrukslån.

Bekreft identiteten din

Det første kravet er å bekrefte din identitet. For å hindre svindel og annen utnyttelse, er det viktig for banken å vite at det er faktisk du som søker for å få tatt opp et forbrukslån. Så enkelt, samtidig så viktig. Det er også et sentralt aspekt at det er nettopp du som får pengene du søker om, og ikke noen andre. Dessverre opplever man jevnlig svindel eller forsøk på det. Derfor er det svært viktig å ha en slik identitetsbekreftelse.

Betalingsanmerkninger

Banken ønsker også å ta en titt på om du har noen betalingsanmerkninger. Om du har mange anmerkninger, vil du nok ikke få innvilget lånet. Banken ønsker naturligvis å få tilbake pengene du låner. Hvis historien viser at du ikke har vært flink til å betale regningene dine, har du et svært dårlig utgangspunkt for å ta opp et forbrukslån. Hvis du imidlertid har vært flink til å overholde fristene og betalt regningene dine, gir du banken den tryggheten den ønsker seg.

Norsk statsborger

Hvis du ønsker å ta opp et forbrukslån i Norge, må du være registrert i folkeregisteret. Du er nødt til å vise hvor hen i vårt langstrakte land du bor. Altså må du vise til hvilken adresse du er bosatt på.

Les også: Slik kan du søke på registreringsnummer til alle norske biler

Inntekt

Du må også vise til inntekt. Hvis du ikke har inntekt, vil banken være skeptisk til å låne ut penger. Igjen handler det om å være i stand til å betale tilbake det man låner. Når du søker om et forbrukslån må du ha en solid inntekt som gjør at du faktisk kan betale tilbake hver eneste krone du låner av banken.