Fem gode tips for å spare strøm i 2020

Strøm
Foto: Stocksnap.io

Mange opplever skyhøye strømregninger. Dette skaper utfordringer for økonomien til oss forbrukere. Men det er fullt mulig å gjøre strømkutt på opp mot 40 %. Med små grep og et smart forbruk er det utrolig hvor mye du faktisk kan spare over tid. Vi gir deg noen enkle tips som gjør at du kan spare en god del penger.

1. Hver grad hjelper!

Det første du kan se nærmere på er temperaturen inne i boligen din. Bare ved å justere den ned én grad kan spare deg for rundt 5 %. Spesielt bør du vurdere å gjøre dette på de rommene du ikke bruker mye. Det samme gjelder på varme sommerdager og lignende, der du faktisk ikke trenger å ha det like varmt i huset.

2. Vær obs på elektronikk-bruk.

Et annet enkelt tips er å kutte bruken av elektronikk i huset. Skru av det du ikke bruker og trekk ut stikkontaktene. Dette er også lurt med tanke på brannsikkerhet, så her slår du to fluer i en smekk.

3. Varmepumpen – mest for pengene!

Den aller effektive måten å kutte strømforbruket på er å investere i en varmepumpe. Men fra å bytte fra panelovn til varmepumpe kan spare deg for opptil 5000 kWh i året. Et grep som vil gi deg gode økonomiske ringvirkninger over tid rett og slett.

4. Planlegg på kjøkkenet.

Mange er glade i å bruke kjøkkenet sitt. Her er det også mulig å spare noen kroner. Skaff deg gode vaner. Bruk riktig størrelse på kjelen når du bruker komfyren, ikke overdriv styrken på komfyren når du først har nådd kokepunktet og ikke la dra til stekeovnen stå åpen for lenge er bare noe av det du kan huske på. Visste du at det kan være lurt å kjøle ned varer som skal inn i kjøleskapet før du legger dem inn? Vel, det er nok et veldig enkelt grep du kan gjøre ved hjelp av et lite vannbad. Snakk også gjerne med en elektriker for litt flere tips på dette.

5. Lukk vinduene.

Et femte og siste råd er det du gjør med lufta i huset. For eksempel kan du begrense tiden vinduene i huset er oppe. Ikke ha det åpent på gløtt i lengre tid, men åpne det opp helt i kort tid.

Med disse fem rådene kan du virkelig kutte på strømregningen. Det er både smart og økonomisk gunstig. Fellesnevneren er enkle grep. Man trenger nemlig ikke finne opp kruttet for å spare penger. Om strømprisen skulle gå opp, vil du også være godt forberedt om du får slike gode vaner.

Se Gjerrigknarken tips til sparing!

Nyttige lenker:

MERK! Alt du gjør i hjemmet bør gjøres etter lover å regler innenfor el-sikkerthet. Les mer om dette på: https://www.sikkerhverdag.no/strom/gjor-det-selv/elektrisk-arbeid-dette-kan-du-gjore-selv-av-elektrisk-arbeid/