Fordeler ved å bruke VPN

VPN

Virtual private network (VPN) er et begrep man bruker om en datateknikk som gjør at man kan koble seg på et annet datanett. Ofte hører vi snakk om en såkalt VPN-tunnel. Dette er ofte krypterte tunneler. Det er mange fordeler ved å bruke VPN, og i denne artikkelen finner du en god del av dem.

For det første er det en trygg måte du kan bruke for å surfe på internett. En kryptert VPN gir det nemlig muligheten til å bruke en sikker privat forbindelse. Dette kan for eksempel være på offentlige steder. Kanskje er du på en flyplass og ønsker å bruke internettet der. Da er det en klar fordel å bruke VPN, slik at det hele blir trygt for deg som bruker.

Offentlige nettverk er utrygge!

Et annet sikkerhetsaspekt er at du kan skjule dataen din på åpne offentlige nettverk. Er du på et sted med et offentlig nett, men ønsker at ingen skal se at du er koblet til? Vel, da er VPN en sikker måte å hindre at uvedkommende ser at du er koblet til.

Du kan koble deg på andre land

Når du kobler det til et annet datanett, vil det si at din datamaskin blir registrert som at den sitter på det stedet datanettet den kobler seg til er på. Dette kan for eksempel være at du i Norge kobler deg på et amerikansk datanett. Slik er det mulig å bruke amerikansk Netflix. Er det en serie du ikke finner på den norske utgaven, så er dette en mulighet for å benytte seg av den amerikanske Netflix-varianten for å se det du ønsker. Dette gir deg en unik mulighet til å boltre deg i andre deler av internettet som du ikke har tilgang til vanligvis. VPN gir det denne muligheten.

VPN gjør deg fleksibel

VPN bruke ofte av ulike bedrifter og organisasjoner som skal tilby brukerene å koble seg til datanettet når de ikke er fysisk tilstede. På den måten kan man ha hjemmekontor, samtidig som man er koblet til datanettet på jobb.

Dette er bare noen av fordelene man har ved å bruke VPN. Du kan føle deg tryggere, boltre deg i en større del av internett og koble deg til datanett når du ikke er fysisk tilstede.