Gode tips til fornuftig forbrukslån- og kredittkortbruk

Betale med kort

Er du en av de som benytter deg av forbrukslån og kredittkort? Her kan du lese om flere gode tips om fornuftig bruk av lån uten sikkerhet.

Fornuftig kredittkortbruk

Når du belaster ditt kredittkort, øker lånet ditt automatisk. Derfor er det smart å ha en god oversikt over hvor mye du betaler med kortet hver måned. På denne måten kan du alltid vite hvor mye penger du må sette av til å betale kredittkortregningen.

Dersom totalbeløpet du skylder ikke står på fakturaen du får, så kan du be banken om å få det. Det er lettere for deg å holde oversikt hvis totalbeløpet står på fakturaen, i stedet for minstebeløpet.

Det er enkelt å bli revet med når man benytter et kredittkort, for eksempel hvis man ønsker å gjøre noen kupp når det er salg. Da bør du spørre deg om du egentlig har råd. Ved å betale ned totalbeløpet hver måned, slipper du høye renteutgifter på kortet. Du bør regne ut hvor mye den nye telefonen eller TVn kommer til å koste deg, før du drar kortet.

Et annet godt tips er at du bør sette deg inn i fordelene på kredittkortet ditt. Det er svært mange kredittkort som kan gi gode avtaler på for eksempel reise- og betalingsforsikring samt ulike bonusprogrammer. Det vil lønne seg å benytte disse dersom det passer seg slik.

Fornuftig bruk av forbrukslån

Du kan vanligvis låne et større beløp med et forbrukslån kontra kredittkort. Rentene pleier også å ligge lavere.

Tenk over hvor mye du trenger å låne, det kan få katastrofale følger dersom du låner mer enn du kan betale tilbake. Videre lønner det seg å lage sin egen nedbetalingsplan med hensyn til hvor mye du kan betale ned på et lån etter at alle faste utgifter er betalt.

Det vil også bli enklere for deg dersom du setter deg godt inn i betingelsene for lånet, da bør du rette et ekstra fokus på den effektive renten.

Dersom har eksisterende gjeld på flere ulike kredittkort eller andre smålån, så kan du spare penger på å refinansiere disse lånene i ett større forbrukslån på dagen. Da vil du sannsynligvis få en lavere rente og bedre lånevilkår. Like viktig får du en bedre oversikt over gjelden din når du bare skal forholde deg til en faktura i måneden.

Til slutt bør du betale ned lånet så raskt du kan. Dersom nedbetalingsplanen din er realistisk og fornuftig, kan du i tillegg se etter andre muligheter for å betale ned lånet enda raskere.

Les også: 4 beste sammenligningstjenester for forbrukslån.