Minilager øker i populæritet

Minilager

Minilager blir mer og mer populært som lagring mellom for eksempel flytting. Nå meler flere lager-tjenester at flere vil sesonglagre hagemøbler, gressklippere og annet sesongbasert utstyr.

Spesielt to trender driver nå behovet for mer lagringsplass. Mange ser behovet for å rydde ut av boligen før en visning, den andre trenden er sesonglagring som nevnt over her. I Norge kjøper vi som regel nye ting med jevne mellomrom. Disse tingene sliter mange med å plassere i hjemmet, til slutt blir det en verkebyll i hverdagen.

Behov for mere plass i leiligheten

Personer som bor i leiligheter har ekstra behov for lagring. Uansett hvor mye man rydder og kaster så blir skapene og bodene fulle. Da er minilager en perfekt løsning. Ting som hagemøbler og gressklipper bruker man ikke på vinteren og alpint-utstyret brukes ikke om sommeren. Disse tingene tar mye plass i boden hjemme, men er perfekt å ha i lagring.

Minilager: -En «ny og gammel» bransje

Utleie av minilager er en relativt ny bransje i Norge. De første anleggene så dagens lys på begynnelsen av 1990-tallet. Leie av minilager blir stadig mer populært blant private, såvel som bedrifter og organisasjoner i Norge. For privatpersoner er leie av minilager vanlig i forbindelse med flytting, oppussing med mer. Stadig mindre leiligheter/hus bidrar til et økt behov for ekstern lagring. Leie av minilager blir også stadig mer utbredt blant små- og mellomstore bedrifter. Eksempelvis til lagring av varelager, maskiner, utstyr, arkiv, sesongvarer og lignende.

Du kan leie et lager i forskjellige størrelser, i tillegg kan du leie et temperert lager. Et temperert minilager er et lagerrom som holder stabil temperatur for lagring av alle typer og innbo. Det finnes selvbetjente minilagre og det finnes fullservice minilager i Norge. En oversikt på dette finnes på Minilagerguiden.no

Mobilt minilager er et nyere konsept. Med et mobilt lager blir lagerrommet kjørt ut til kunden, der man kan laste inn sine gjenstander. Lagerrommet blir deretter hentet og låst inn i en lagerhall. Med et mobilt lager slipper naturligvis kunden å leie bil/henger for transport.

En stadig økende befolkning i Oslo har ført til mer etterspørsel for lagringsplass blant studenter som studerer ved byens høyskoler og universiteter. Nå benytter flere seg av minilager som et lagringsalternativ for flyttelass og skolesaker.

Næringslivet er også en stor bruker

Flere og flere firma benytter seg av mindre og mindre kontorløsninger i form av co-working, hjemmekontor, o.l. Disse er også store utnyttere av minilagertilbudet som eksisterer i dag.

Se også: Hjemmekontor – Den nye arbeidsplassen?