Slik finner du ut hvem som tjener mest i din kommune

Inntekt og forume
Foto: Stocksnap.io

Frem til 2014 kunne man enkelt søke anonymt i skattelisten. Slik er det ikke nå lengre. Skatteetaten tilbyr ikke anonyme søk på sin egne nettsider. Derfor kan du ikke finne ut hvem som tjener mest i kommunen der du bor. Men, det finnes alternative løsninger som hjelper deg til å søke anonymt. Dette kan blant annet Skattesjekk hjelpe deg med.

De tilbyr nemlig helt anonyme søk i skattelistene. På den måten kan du finne ut hvem som tjener mest i de ulike kommunene i Norge, samt masse annet interessant. Kanskje lurer du på hva snittinntekten er i kommunen? Eller du ønsker å se på enkeltpersoners inntekt? Alt dette er fullt mulig ved bruk av Skattesjekks tjenestee.

Skatteetaten vil nemlig sørge for at dem du søker opp vil få opp navnet, fødselsåret og bostedet ditt. I tillegg kommer søketidspunktet opp. Du må også ha fylt 16 år for å kunne bruke deres tjeneste. Maksgrensen på antall søk i måneden er på 500 ganger.

Dette er noe du slipper å tenke på hos Skattesjekk. Der er alt totalt anonymt. Du legger ikke igjen noen av de sporene som du gjør hos Skatteetaten. Du får kun noen enkle instrukser du trenger å følge, så finner du ut akkurat det du ønsker. Det vil si nettoinntekten og formuen etter at fradrag er trukket fra. I tillegg kan du få opp hva folk har betalt i skatt det siste året. Og som sagt: alt helt anonymt.

Mange kan ha interesse av å finne ut hva folk tjener. Det kan det være mange ulike grunner til. Åpenhet er en viktig del av det norske demokratiet. Men nå har altså Skatteetaten ikke det tilbudet til folket lengre. Faktisk var listene offentliggjort fra 1800-tallet frem til 2014. Men så kom endringen.

Skattesjekk er ledende på markedet for slike søk. Lurer du på hva kollegaen tjener og betaler i skatt? Eller kanskje naboene dine? Hvem tjener mest i kommunen du bor i? Alt dette kan du finne svar på helt anonymt hos skattesjekk.no.