Slik kan du søke på registreringsnummer til alle norske biler

Foto: Motor.no

Lurer du på hvem som eier en bil? Kanskje du ønsker å sjekke hvilke heftelser som ligger på bilen? Dette kan du enkelt finne ut ved å benytte deg av ulike søketjenester. Det fins flere av disse på markedet nå, blant annet regnr.no

Få all informasjon om kjøretøy

Regnr.no er nemlig en av søkemotorene som tilbyr disse tjenestene. Du kan få all informasjonen som finnes i vognkortet gratis. Det samme gjelder hvilke heftelser som ligger på bilen. Det er også mulig å få all eierinformasjonen, men her må du betale en liten sum. All eierinformasjonen kan du få for 39 kroner per søk hos regnr.no. Informasjonen du får hos denne søkemotoren kommer fra Statens Vegvesen.

Det er mange grunner til at man ønsker å søke på registreringsnummeret til en eller flere biler. Noen ganger er det av ren nysgjerrighet, mens andre ganger kan det være praktiske årsaker. For eksempel kan det hende du er innparkert på en parkeringsplass og har et sterkt behov for å få kontakt med bileieren. I slike tilfeller er tjenestene til regnr.no og andre aktører på markedet særdeles gode å ha. Da kan du ved et kjapt søk finne ut all informasjonen du trenger. Og vipps får du tak i bileieren, noe som gjør at problemene løses effektivt. Med tanke på det åpne samfunnet vi lever i, er det også en fin mulighet å ha.

Men hva er egentlig et registreringsnummer?

Det består av en bokstav- og tallkombinasjon. Ofte er bokstavkombinasjonen basert på hvilken trafikkstasjon som har utstedt nummeret. Når det gjelder tallkombinasjonene, er disse fra 10000 til 99999 for biler og lastebiler. Andre kjøretøy har kombinasjoner fra 1000 til 9999. På Statens Vegvesen sine nettsider kan du lese mer om hva de ulike kombinasjonene betyr. Slik kan du finne ut hvor hen i Norge bilen opprinnelig ble registrert hen. Det er verdt å merke seg at en bil kan ha en eier fra Trøndelag, mens den er registrert på Østlandet et sted. Derfor er det ikke nødvendigvis en sammenheng mellom bokstavkombinasjonen og hvor eieren bor og kommer fra.