Tenk klokt når du søker om lån uten sikkerhet

Vær hele tiden oppmerksom på lån uten sikkerhet er dyre låneformer. Du bør altså forsikre deg om at kostnadene er verdt formålet før du aksepterer et lånetilbud. Trenger du penger raskt er det enkelt å droppe en ordentlig vurdering av privatøkonomien. Da gjør du bare deg selv en bjørnetjeneste.

Dersom du vurderer å ta opp et smålån bør du stille deg selv disse spørsmålene:

  • Kan jeg bruke sparepenger i stedet for å låne?
  • Hvordan ser budsjettet for lånebeløpet ut?
  • Hvordan skal jeg betale tilbake lånet så hurtig som mulig?
  • Får jeg plass til månedskostnadene i budsjettet mitt?
  • Er totalkostnaden verdt pengene?

Det er eksempelvis mer gunstig å låne uten sikkerhet til oppussing av egen bolig, enn å betale en reise. Ved en oppussing tilfører du boligen en høyere verdi, ved å reise bruker du opp pengene på noe som ikke gir deg noe tilbake for investeringen din. Har du planer om å låne penger til generelt forbruk bør du sørge for å begrense lånebeløpet og nedbetalingstiden så mye som mulig.

Smålån på dagen

Det er vanskelig å få utbetalt et smålån på dagen, da det alltid utføres en kredittsjekk. Det vil mest sannsynlig gå et par dager før pengene kommer på konto, men du kan derimot få svar på om du får innvilget smålån på dagen. Vær også klar over at en søknad om smålån bør være et veloverveid valg som du har planlagt over lengre tid før du trenger pengene. Det er viktig å ha et godt overblikk over hele den økonomiske situasjonen før du søker om et smålån.

Hva kan jeg bruke et smålån til?

Et smålån kan brukes til hva du vil. Noen velger å ta opp et smålån til ferien, noen kjøper seg en bil, mens andre tar opp smålån for å pusse opp hjemme. Det er uansett viktig å sammenligne flere smålån før du bestemmer deg slik at du får best mulig vilkår.

Betal tilbake så fort du kan

Dersom du har mulighet til å betale tilbake et smålån før tiden så kan du potensielt spare mye penger på å slippe å betale de ekstra rentekostnadene. Et lån uten sikkerhet blir billigere, jo raskere du kan betale tilbake lånet.

Også nevnt i: ao.no